Herbruikbare luiers

Er valt veel goeds te zeggen over herbruikbare luiers: beter voor de billetjes, beter voor het milieu. Je koopt ze in bio-winkels en je vindt er meestal ook producten voor menstruatie, borstvoeding e.d.

Voorbeeld van dergelijke producten:

Herbruikbare luiers

Duurzame visserij

Het is moeilijk om nog met een gerust geweten vis te kopen. Ook al is er een site van goede vis en slaan voedingsdeskundigen je om de oren met het advies dat je vis gezond is, ik denk alleen aan die ellendige overbevissing als ik vis te koop zie liggen.

Pintafish doet het anders: Pintafish gaat op een duurzame manier om met het zeeleven. Je kan pakketten van Pintafish kopen via Voedselteams of in bio-winkels.

visserij

Pintafish

Plastic

Is dat schrikken van alle plastic afval overal ter wereld. Echt schrikken is het als je weet hoeveel plastic er in zee en oceaan terechtkomt. Zowel dieren als mensen worden er het slachtoffer van.

Read more: Plastic

Minder met de auto

De auto neemt veel ruimte in en verbruikt veel van het gezinsbudget.

Wil je ook meer met minder auto doen? Probeer eens (kleine) eindjes te voet of met de fiets te doen. Maak kinderen van jongs af aan gewoon om korte afstanden te stappen of te fietsen. We moeten af van die achterbankgeneratie die overal als prinsjes en prinsesjes met de auto gebracht worden.

Wie twee benen heeft, moet er zoveel en zolang mogelijk gebruik van maken. Denk eraan dat je zo enorm veel bespaart op ziekte- en milieukosten. 't Is het proberen waard.

Lees alles over duurzame mobiliteit

More Articles ...

  1. Bomen