We wandelen op zondag 7 juni in Nukerke met start aan de visvijvers in Terbeke,  langs trage wegen onder leiding van natuurgids Filip Keirse. We komen mooie valleitjes tegen, voorjaarsflora en we wandelen avontuurlijk in een tunnel langs de beek.

Onderweg bieden we een stukje cake en drankje aan, volledig in het kader van de bio-week - omdat we

...

De Nacht van de Duisternis stond in het teken van de pracht van bomen bij nacht. Wij hebben een lantaarntjeswandeling georganiseerd. De deelnemers brachten een (zelfgemaakt) lantaarntje mee en gingen op stap. Het is een interessante, poëtische en lyrische wandeling geworden.

Wat viel er te beleven?

  • Sterren kijken met Dirk Godderis
  • Boomgedichten door Karel
...
  • voordrachtavond met de Maarkedalse wereldfietser Bart Van den Hautte: hij fietste van Maarkedal naar Thailand en kan er boeiend over vertellen (met beeld en klank)
  • schoolproject Zero Plastic Hero: proberen leven zonder plastic
  • wandeling in Nukerke
  • en nog andere activiteiten

 

 affiche voordrachtavond Bart Vanden Hautte

MOW-Maarkedal vraagt drie sprekers om ons alles te vertellen over het belang en het onderhoud van volwassen bomen: Dirk Criel, Arthur De Haeck en Peter Vosters.

21 februari, 20u. in Haagwinde, Hasselstraat 7, te Maarke-Kerkem (straat tegenover de kerk)

VUURWANDELING in het kader van deNacht van de Duisternis te Maarkedal - Schorisse

 

Op 12 oktober 2013 namen 90 personen deel aan de Vuurwandeling georganiseerd door MOW Maarkedal en Natuurpunt werkgroep Burreken in het kader van de Nacht van de Duisternis. Tijdens deze (niet-begeleide) wandeling waren er vier stopplaatsen, met telkens met een

...